Villa Joep

Regelmatig vul ik enquetes in op internet. Zo ook vandaag. Eentje over stylingsproducten. Haha, eeeh, wat zijn dat ook alweer?!
Na een lijst met onzinnige vragen wordt ik bedankt en vragen ze aan welk goede doel ik een bijdrage wil leveren. Het rode Kruis, WNF of Villa Joep.
Zoals gewoonlijk zonder na te denken klik ik op WNF. Hierna krijg je de percentages te zien hoeveel procent van de mensen aan welk goede doel willen geven. Het rode kruis op 1. Dat is normaal. Vooral na de tsunami was dit de voorkeur van bijna iedereen.
En tot mijn verbazing staat het WNF op nummer 2. Meestal staan ze nummer 3 vandaar dat ik er altijd op klik. Maar Villa Joep stond dus op 3. Ik ken Villa Joep niet. Nooit van gehoord ook.
Het logo is de foto van een kindje dat duidelijk ziek is. (slangetje in de neus) En daar Villa Joep onder. Dus ik ging er eigenlijk al automatisch vanuit dat het ging om bezorg je zieke kind een leuke dag met Villa Joep. Toch effe de link aan geklikt. Heb nu toch even pauze.
www.villajoep.nl

Stom, stom, stom. Nu zit ik sniffend achter mijn bureau. Joep is op 4,5- jarige leeftijd overleden aan neuroblastoomkanker. (had ik nog nooit van gehoord) Vooral de eenvoud van de site raakt me. Heel kort het verhaal over Joep. 2 foto’s voordat hij ziek werd een lekker ventje met blonde krullen en ééntje tijdens zijn ziekte. De doelstelling is duidelijk zijn ouders proberen geld genoeg bij elkaar te krijgen voor een onderzoek. Geen extra kosten dus al het ingezamelde geld gaat voor 100% naar het onderzoek. Ik weet wel waar ik de volgende keer op zal klikken!

Toch vreemd. Sinds de bevalling ben ik echt zo’n jankerd geworden. Tijdens mijn zwangerschap viel het nog erg mee. Een traantje pinkte ik altijd wel weg. Maar nu het idee dat het mijn kleine ventje kan overkomen. Vreselijk!!!! Gelukkig is Tinus wat nuchterder. Anders zou de keuken er nooit komen. Of het terras. Als ons geld zou ik doneren. Vanavond als ik thuis ben zal ik ook gelijk een donatie overmaken voor Villa Joep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *