Update

Vandaag was weer een afspraak met de verloskundige dag. Maar goed dat ik nog even in mijn mapje keek want ik had niet om 11.15 een afspraak maar om 11.05. En wonder boven wonder, kwam ik dit keer aan en kon gelijk door. Dit bleek later jammer te zijn want daardoor heeft Tinus een tijd in de wachtkamer gezeten, terwijl ik baalde dat hij er niet bij kon zijn. Maar mijn bloeddruk was weer prima. Mijn gewicht niet teveel gestegen en het mooie was dat mijn Hb gehalte ook goed was. Een prima dag om naar de verloskundige te gaan. Nog even snel de baarmoeder op meten. “Goh, dit is een kleintje” Ik al totaal verbaasd. Als je naar de lichaamsbouw kijkt van Tinus en die van mij en bedenk dat daar een baby van komt had ik toch een aanstaande 10-ponder verwacht.
Maar net toen ik daarin berustte begon ze flink om mijn buik te duwen en zei duidelijk opgelucht. “Aha, ben jij er zo eentje” Nu was ik de kluts dus kwijt. Zij bleek daarvoor de halve baby kwijt te zijn geweest. Het schijnt niet vaak voor te komen in een eerste zwangerschap, maar die kleine van ons is een dwarsligger. Wel gedraaid ten op zichtte van de vorige keer. Koppie van links naar rechts, maar niet met het koppie van boven naar beneden. Meestal doet de baby dat al wel wegens ruimtegebrek. Maar waarschijnlijk heeft die kleine van ons mijn baarmoeder al flink uitgelubberd en kan hij/zij daardoor lekker dwars blijven liggen. Gelukkig heeft die ukkepuk nog een weekje of 6. Druk maken erom heeft dus ook totaal geen zin. Maar ik weet nu dus niet of het een gemiddelde baby is of een grote. Klein zeker niet. Maar het hartje nog gehoord. En dat is lekker sterk aan het worden. Van een stoomtreintje is het toch al zo’n ouderwetse locomotief aan het worden. Al mijn vragen waren beantwoord ik weet nu het verschil tussen een harde buik en een harde buik. Nooit geweten dat je het op verschillende manieren kon voelen. En hoe je het verschil kun voelen tussen wat het hoofdje is en wat de billetjes zijn. Gewoon flink heen en weer schommelen met die buik als ik lig en als het hele lichaam van de baby mee beweegt dan heb je de billen te pakken. (De eerste de beste die het uit wil proberen krijgt een tik) En als niet alles meebeweegt heb je de billen losgerukt of heb je het hoofdje in handen want dat kan afzonderlijk van de romp bewegen.
Maar ik dus helemaal opgelucht naar buiten. Zit Tinus in de wachtkamer. En we mochten toen weer even naar binnen. Mocht hij de baby ook nog even horen. Dat geluid moeten we echt een keertje opnemen. Het is zo gaaf!!!
Daarna hebben we nog even ergens een bakkie gedaan en konden we weer aan het werk.

Verder heb ik vandaag een buggy via internet verkocht. Dat is echt leuk. Ik ga vaker spullen die we niet meer gebruiken op internet te koop zetten. Maar ik kon hem te koop zetten omdat we van mijn oma een nieuwe buggy kregen. En nog een stoere ook. Ik zal bij de foto’s even een paar plaatjes plaatsen. We hebben ook nog een maxi cosi gekregen van mijn moeder een oom Will. Deze kan weer op het onderstel geplaatst worden. Daar kan ik vast ook nog wel een foto van vinden.

En verder is Tinus a.s. donderdag jarig. En viert hij het vrijdagavond. Mocht er nog iemand een cadeau-idee nodig hebben…. Hij wilde niets voor het huis maar is verder wel gek op knutselen. (een half uur alleen in een wachtkamer zitten is goed voor je kennis van hobbelpaarden) en hij zag toevallig in de Gammakrant een aanbieding staan voor een Verzinkborenset, 4-delig en een Speedborenset, 13-delig. En die wilde hij eigenlijk wel graag hebben. Nu niet allemaal tegelijk kopen. Informeer eerst even bij mij of niet iemand anders het al koopt. Nou hij komt net weer thuis uit het andere huis (Dat nog steeds niet verkocht is…) Dus ik ga er een eind aanbreien en mijn man entertainen.

Eén gedachte over “Update”

  1. Heej Lexi,wat fijn dat we nu commentaar kunnen leveren op je eigen blog!! Ik moet altijd zo lachen om je stukjes,heb je er nooit over gedacht om columniste te worden?? Nog 6 weekjes dus,zou je het nog zolang voor je kunnen houden dat het een jongetje wordt?? Liefs Nance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *