Toekomstmuziek

Wat wij het meest gaan missen uit ons oude huis is de tuin. Eerst wilde ik zeggen de keuken. Maar er komt (ooit) een nieuwe keuken. Maar 6 meter tuin valt er niet bij aan te bouwen. Toen wij vorige week dan ook een housewarmingparty hadden in ons oude huis. (Heel vreemde ervaring). Heb ik even zuchtend naar de tuin staan staren. De tuin in staren was onmogelijk het was namelijk al donker.
Maar nu staat er bij ons in de buurt al maanden een huis te koop. Volgens mij kan ik bijna zeggen jaren en is dat nog niet overdreven. Daar zag ik net de foto’s van op internet. Het tuintje dat bij dat huis hoort is ongeveer net zo groot als dat van ons. Maar het zag er erg gezellig uit.
En in gedachten zag ik net uit ons tuintje de bergen bouwafval verdwijnen. De tegels die schots en scheef liggen zag ik verdwijnen. En daarvoor een leuk terrasje in de plaats. De muur gewit worden. Een druif of passieflora geplant tegen de zonnige muur van de buren waar nu een klimop zit die overbevolkt wordt door spinnen van minimaal 10 cm doorsnede (zonder de poten) . Een mooi passende tuinset met heerlijke kussens waar je uren op kunt zitten. Genietend van Casper die in zijn zandbakje speelt en moeders geniet van een heerlijk glaasje wijn. Keuvelend met een gezellig gezelschap of een goed boek. Papa Tijn die zijn biertje drinkt en grote verhalen verteld. En dit alles achter de nieuwe schutting.
Maar aangezien ik Casper al in de zandbak zag is het toekomstmuziek. Maar wel mooie beelden. Nu nog vasthouden en waarmaken. Dus over 3 jaar een tuinfeest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *