Tegenstrijdige gevoelens gaan hand in hand

Vrolijkheid, verdriet het gaat op het moment hand in hand in mijn leventje.

Mijn oma is 3-11 overleden om 2.15 En er komen heel veel flarden van herinneringen naar boven. Zo mochten wij altijd de eerste letter van onze naam in de brinta schrijven met stroop. Maar bij oma mochten we af en toe onze hele naam erin zetten. En als je dan bedenkt dat ik toen 6 of 7 was en nogal groot schreef had ik met mijn naam (Alexandra) een mierzoete bak met brinta. Ook ondermijnde ze graag het gezag van mijn opa. Als wij van hem te horen hadden gekregen dat we voortaan U moesten zeggen ging ze er tegenin door ons aan te leren dat opa’s en oma’s altijd je en jij zijn. En zo heb ik nog veel meer herinneringen. De spelletjes die we altijd deden als we bij hun logeerden. Ze nam ons mee zwemmen. Wat ze ons trouwens ook heeft geleerd. Er stond altijd wel een kartonnen doos klaar waar je een vliegtuig of een auto van kon bouwen. Ze had een verzameling van 20 jaar mini agenda’s. Rook altijd naar knoflook en kaas. Maakte fantastische kaasrolletjes en kon erg goed pannekoeken en appeltaart bakken. Ik had gewoon de liefste oma van de hele wereld. Natuurlijk is er wel wat veranderd sinds ik niet meer zo sterk de behoefte voel om in een doos te gaan zitten. Maar ik zal altijd aan haar denken als de oma toen ik nog jong was. Een oma als een warme denken!!!

Maar er is dus ook vrolijkheid, de verjaardag van Casper, Lize en Sulaika. Mijn schoonzusje was ook nog eens jarig. En mijn schoonouders zijn 40 jaar getrouwd. Dus met ons 7-nen proppen wij ons dit weekend in een huisje en gaan wij gezellig doen! Ik ben erg benieuwd wat dat gaat worden.

4 gedachten over “Tegenstrijdige gevoelens gaan hand in hand”

  1. Na dergelijke gebeurtenissen is het geweldig dat je even kunt bijkomen samen met vrienden. Dergelijke herinneringen had ik niet zo stellig, maar wat ik me van mijn opa's en tot nu toe één oma herinner is G.O.E.D. te noemen en ik geniet regelmatig van die ene die overgebleven is.
  2. goh, wat kan ik me deze gevoelens nog goed voor de geest halen. Heel tegenstrijdig allemaal, hoop dat jullie dit weekend plezier hebben... sterkte en tot snel. dikke kus ook van Gijs
  3. Koester je herinneringen lieve Lex! Ik heb een oma amper gekend, aan de andere oma heb ik niet andere herinneringen dan een zeurende oude vrouw, in wiens ogen je nooit iets goed kon doen. Als ik ooit kleinkinderen mocht krijgen, hoop ik dat ze over mij denken zoals jij over je oma X M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *