Spookverhalen

Het is weer bijna Halloween en ik vind het op zich een leuke traditie. Alleen jammer dat er in Nederland niet echt aan gedaan wordt. Discovery zal aan halloween ook de nodige aandacht aangeven. Op 30 oktober zenden ze ’s avonds een documentaire uit, over “a haunting in Georgia” een spookhuis waar een klein meisje jarenlang mensen zag die al dood waren voordat haar ouders geboren waren…..Maar die kant wil ik niet op met mijn verhaal. Ik weet ondertussen dat een groot gedeelte van spookverhalen, dingen zien door de eigen angst wordt veroorzaakt. Gisteravond liep ik met Tinus naar een verjaardag. We moesten langs een weg met weinig lantaarnpalen en veel bomen en struiken. Lekker moment om over spookverhalen te beginnen. Maar toen begon hij over de vreemde dingen in de kroeg waar hij vroeger werkte. Het is geen oud pand. Ergens uit 1980 ofzo. Het bestaat uit 2 verdiepingen nu staan er ook wat tafeltjes, maar toen had je alleen het toilet boven. En een balkonnejte. En hingen er 2 mega kroonluchters. Af en toe begonnen de kroonluchters synchroon de bewegen. Je kon er misschien bij eentje komen om die een zet te geven Maar bij de tweede kon je niet komen. Het kan natuurlijk gewoon tocht zijn geweest maar waarom altijd synchroon? Het was echt een heel apart gezicht.
Het andere vreemde heb ik daar zelf ook een aantal keer meegemaakt. Het was sluitingstijd geweest. De muziek stond nog uit en je begon met opruimen. Tinus was bijvoorbeeld de kratten aan het bijvullen en ik was aan het vegen. En dan hoorde je boven de deur opengaan. Of juist dicht. Maar er was niemand. Maar Tinus heeft het ook een aantal keer gehad toen hij alleen daar was. Sta je de wc te schrobben hoor je een deur dichtgaan. Dan ga je kijken maar helemaal niets hoor…. Of je deed boven het licht uit. Liep naar beneden keek naar boven en dan was het licht weer aan. De nieuwe eigenaren hebben er trouwens nog nooit iets van meegekregen.

2 gedachten over “Spookverhalen”

  1. @b.a.r.t. Bij mij zou dat inderdaad gekund hebben. Maar Tinus was nooit(?) dronken aan het werk. En aardbeien? Nee, dat was meer voor die tijd. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *