Sleutel

We hebben de sleutel! Van ons nieuwe huis. We hebben ook een sleutel van het huis van vrienden, maar die leveren we weer in als ze terugkomen van vakantie. Maar gisterochtend om 8.30 konden wij voor een laatste inspectie richting ons nieuwe huis lopen. (Toch wel makkelijk zo in de buurt) Nadat alles gekeurd was. Balen, geen warm water en geen doorloop bij de wasbak. Gingen wij richting notaris. Keurig om 9.00 werden wij binnengelaten, ondertussen besproken met de “oude” eigenaar dat de laatste problemen opgelost zouden worden. En om 9.26 stonden wij na het ondertekenen van enkele documenten weer buiten. Zonder sleutel.
Dit was gelukkig met 10 minuten opgelost. De makelaar kon de watermeter niet vinden. Dus dit moest nog even geregeld worden met de juiste standen. Waarna wij 1 sleutel in onze “oude”brievenbus terugvonden.
Een half uur later maakten wij nog een inspectietocht door onze nieuwe (1906) woning. En klonk er ineens een stem.
Hallo, ik kom voor het warm water. Dat is pas actie ondernemen. Nog een kwartier later stond de oude eigenaar ook bij ons binnen. Aardige man trouwens. Even een praatje gemaakt en wij vertrokken richting de ouders van Tijn. Voor de koelkast. Die niet in onze auto past.
Koppie thee gedronken en beschuit met aardbeitjes erbij. Heerlijk!!! Daarna boodschapjes gedaan en wij zijn net 2 minuten, binnen staan de collega’s van Tijn voor de deur. Kratje bier erbij en 3 pakken frisdrank. Zak chips. En een mega bos bloemen. Dus wij hebben een rondleiding gegeven. Maar op het balkon stonk het al vreselijk. Wij richting beneden en daar was de stank helemaal niet meer om te harden. Bleek dat de kleine verstopping van de wastafel tot in de riolering doorliep. Daar is de reparateur uiteindelijk bijna 3 uur mee bezig geweest. Dus het was niet de put achter ons huis die we roken, het was gewoon de riolering in ons huis. Maar ook dit is opgelost en zo kwamen wij in het bezit van de tweede sleutel.

Maar iedereen wat te drinken, gezellig een kletspraatje en toen wij aan het werk. Ik slapen in de tuinstoel en manlief heeft een tijdelijke keuken in elkaar geflanst.
Daarna een korte pauze en Erwin en Lize kwamen even gezellig aan. Lize ontdekte de ruitenkrabber, dus nu hebben wij 2 lijmvrije balkondeuren. Geweldig. Ineens kunnen we de stenen muur van de achterburen zien. (mooie muur trouwens) Daarna werden we ook nog eens uitgenodigd om te komen eten. Lekker spaghetti!!!
Ondertussen heeft Tinus de koelkast geregeld samen met zijn ouders en ’s avonds stond het bier koud voor eventueel bezoek. Na de voetbal. Maar voetbal gaat voor vrienden. Hahahaha, nee hoor, we hadden mensen vrijblijvend uitgenodigd. Geen enkel idee of er dus iemand zou komen. Sommigen waren zo vriendelijk om af te smssen. Maar de meeste waren de datum of afspraak kwijt. Of wij waren ze vergeten te vragen. Sorry, sorry, sorry.
Maar, na het eten, maar nog bij Erwin en Lize werden wij gebeld. Waar zijn jullie nou?????
Arno en Kitty, met een prachtige bos bloemen. Met een kaart, wat voor de kleine omdat hij/zij nu een eigen kamer heeft en wat voor in de tuin. Heerlijk, ik ben gek op cadeautjes. Zij zijn tot de pauze met voetbal gebleven en daarna richting café vertrokken. Na de wedstrijd kwamen Erwin en Lize nog even gezellig langs voor een drankje en een zakje chips. En om het in traditie te houden, cashewnootjes!!!!
Jummie, of nootjes, zeg maar NOTEN. Geweldig dat we vlak bij een Turkse winkel wonen. Het lijken wel Amerikanen. Alles groter en beter (lees goedkoper). Daarna eindelijk naar bed. Ik zou wel weer kunnen slapen.
Maar mocht je nog langs willen komen. Wij showen graag ons huis. En wie weet kan je helpen vloerbedekking trekken, plafond eruit schroeven, muurtje wegbreken. Hond uitlaten Of gewoon een biertje/wijntje of frisje drinken.

Maar let op: De bel doet het niet. Dus als we niet open doen, staar even ongegeneerd door alle ramen heen. Of klop op de verschillende ramen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *