Rustig

Ik heb last van de ochtendblues. Ik ben het niet meer gewend om uit te slapen. Dus nu Casper ineens tot 9.20 blijft liggen ben ik vroeg wakker en lees een boek in bed. Als ik het eerste gegiebel uit zijn kamer hoor komen sta ik op en werk het standaard programma af. Boven krijgt Casper zijn eten en zet ik een DVD voor hem aan. Ik ruim nog wat glazen op van de vorige avond. Geef Bas een knuffel, te eten en laat hem even in de tuin. In de kamer wordt ondertussen een papfles weggesmeten. Dus van de eetstoel van Casper wordt het bladafgedraaid en nu kan hij er zelf in en uit klimmen. Dan start ik de pc maar eens op. En geniet ondertussen van het gescharrel om mij heen. Na een tijdje ploft Bas naast mijn voeten neer en Casper zit ook in de buurt van mijn benen te spelen.
Ik ga het nieuws af op internet. Maar veel meer dan ellende in de wereld is er niet gebeurd. Een goed nieuws krant zou ik op zaterdag en zondag op prijs stellen.
Een flesje drinken is ondertussen zo gemaakt en een snotneus wordt even flink gepoetst. En Casper klautert op de bank om naar Nijntje Pluis te kijken.
Ik schuif ondertussen een cd-tje in de cd speler. Er zou muziek op moeten staan maar aangezien ik mijn archief wat verwaarloosd heb heb ik echt geen idee wat erop staat.
James Blunt en Katie Melua. Met de hond zachtjes snurkend en lekker warm op mijn voeten, Casper rustig spelend krijg ik zin om de gordijnen weer dicht te trekken, kaarsjes aan te doen. Wat lekkers op tafel te zetten en de wijn vast open te trekken. Ik zit eigenlijk al in mijn “het was een heerlijke dag, Casper ligt op bed en ik heb zin in comfortabele gezelligheid”-mood. En ik wil net gezellig op de bank kruipen met een goed boek.
Dan komt Tinus de kamer in. Casper krijgt een koekje, Bas rent en bedelt erachteraan, ik hoor gemopper uit de keuken. Ik krijg commentaar dat ik alweer achter die stinkcomputer zit. Cleo wordt de keuken uitgejaagd. Bas heeft het koekje te pakken. Casper is over de zeik.
Het is weer ochtend

Eén gedachte over “Rustig”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *