Roddels

Het gaat zo makkelijk. Je bent gezellig met iemand aan het praten en er valt een opmerking over iemand. Deze is 9 van de 10 keer niet fout bedoeld. Één van beide personen of beide vertellen in een vrolijke anekdote deze opmerking weer door en de 3 zinnen die bij het gesprek erover zijn gegaan. 2 weken later is iedereen op de hoogte van het vreselijke wat er aan de hand is. Of het leuke natuurlijk. Het ligt er een beetje aan wat voor soort opmerking het was.

Voorbeeld uit de praktijk? Ik mopperde 2 weken geleden dat ik iemand lastig kon bereiken. Terwijl ik voor die persoon nog iets had liggen. Dit hebben we vorige week van eigenaar laten wisselen. Toch hoorde Tinus afgelopen weekend in de kroeg dat ik ruzie heb met die mensen. Nu kan ik er nog de overdrijving overheen gooien en zeggen dat ze me niet meer willen spreken. Maar dat zou niet waar zijn. We hebben alles onderling uitgewisseld. Ik heb zelfs verteld dat ik op ze heb gemopperd en er werd vrolijk om gelachen. Dus waar komt het dan vandaan…..?

Nog een leuke. Deze vind ik zelf erg grappig. Ik heb een tijdje geleden geroepen. ‘Tjee, wat groeit die buik snel, als het maar geen tweeling is!’ Dit is ook een beetje een eigen leven gaan leiden. Ik schijn nu bang te zijn dat het een tweeling wordt of het wordt al een tweeling want dat heb ik gezegd. Hahahaha.
Nou bij een tweede groeit de buik sneller en als het er al 2 zijn. Mooi, dat hoef ik niet meer te twijfelen of ik er ooit een derde bij zou willen. Mocht ik die twijfels ooit gehad hebben. Want ik had eigenlijk niet op een tweede gerekend. Wel gehoopt maar niet gerekend.

Nog even en ik durf niets meer te zeggen. Hoewel als ik nu roep dat binnenkort iemand mij geld geeft krijg ik over een tijdje dan ook daadwerkelijk een flinke som in mijn schoot geworpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *