Relax muziek

Elke keer als wij bij vrienden zijn geweest vraag ik mij af welke muziek ze in vredesnaam op hadden staan dat er zo’n knusse intieme sfeer werd gecreeerd. Nu helpt de lading kaarsen natuurlijk ook wel, de dikke kussens en het heerlijke wijntje. Maar ik vraag me het toch af. Naar welke muziek luister je tijdens het eten en wat voegt hij toe aan de sfeer.

Hahaha, zo hebben wij een tijdje een vriend bij ons in huis gehad (Ja, we zijn nog steeds bevriend ondanks mijn karaktertrekjes!) En tijdens het eten hadden wij altijd Paolo Conte op staan. Altijd dezelfde cd…… Dat was op een gegeven moment niet bepaald sfeer creërend.

Maar zo heb je dus muziek die je altijd ergens aan terug laat denken.
Vakantie in Frankrijk met mijn eerste zoen, The Scorpions. Afwassen samen met mijn broer, Jon Bon Jovi. Nachtelijke avonturen beleven omdat je vind dat je er op je 14 oud genoeg voor bent, Iron Maiden (Ja, ik heb er vreemde dingen tussen zitten) En ga zo maar door. Bepaalde sferen zitten vast aan bepaalde muziek. Zo zal ik nooit meer genietend luisteren naar de klanken van Dream Theater. De Toy Dolls zal ik altijd aan mijn studentenhuis periode terug denken. Net als Primus. Van beide wordt ik altijd erg vrolijk. Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan maar ik ging voor relax/sfeer muziek
Dus waar roep ik sfeer mee op.
Met andere vrienden borrelen wij graag ’s avonds in de tuin. En bijna altijd komt Meatloaf dan voorbij met For crying out loud.
Norah Jones doet het ook altijd er goed bij mij. Misschien dat ik binnenkort eens een vraagje rondstuur bij wat mensen. Waar luister jij naar? En daar eens een cd van ga samenstellen.

7 gedachten over “Relax muziek”

  1. Wij hadden laatst Heather Nova - Red Bird op staan toen jullie hier waren. En momenteel val ik in slaap met Katie Melua (simpele teksten met simpele deuntjes... echt een slaapliedje net als vroeger, je wilt het volgen en dan halverweZZZZZZZZZZZ ;-)
  2. @b.a.r.t, Heater Nova hebben wij ook wel eens opstaan. Jewel doet het ook altijd goed met gezellige avondjes. @(oma) neeltje, Geef je nummers eerst maar eens door. Johnny Halliday komt er trouwens niet bij op te staan. ;-)
  3. @(oma) Neeltje: Haar eerste plaatje was "Pack die Badehose ein..." en later zong ze "Sag mir was du denkst..." Ik (persoonlijk) denk dat iedereen er gelukkiger van werd toen ze zich ging toeleggen op toneel ;-) Een Prince fan ;-))))))
  4. @b.a.r.t. Ik hoop persoonlijk dat je die informatie van internet hebt geplukt en niet als kennis in je hoofd had zitten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *