Overbelasting door onderbelasting?

Dat vroeg ik mijzelf net af ik was druk bezig een reactie te geven op een log van Marjolein Toen het tot mij doordrong dat ik begon te raaskallen. Ik neem dus gelijk dit moment even onder de loep.

Ik zit op mijn werk. Behalve 2 dingetjes die moeten gebeuren (20 minuten werk en daarom stel ik het ook steeds uit.) heb ik geen stok achter de deur om iets te ondernemen. Ik heb lekker de internetradio aan. Had totaal genoeg van alle kerstliedjes en besloot iets anders te proberen. Ooit gehoord van radio Nashville? Dat is dus een countryzender. Eentje die eerst alleen in Rotterdam zat en tegenwoordig dus ook via internet te beluisteren is. Alleen het feit dat ik daar nu al een uur zonder problemen naar luister geeft toch duidelijk aan dat er iets niet klopt. Misschien omdat Blue Moon geen country is? Een Nederlandse countryzender zonder kerst en zonder country. Geweldig toch?!
Verder zit ik hier koolmeesjes te “spotten” Die kleine vogelbeestje zie ik steeds tegen de buitenmuur van het pand waar ik zit aangeplakt zitten. Hoe zouden ze dat toch doen? Kukident onder de pootjes voordat ze landen?
Ook hebben wij deze week ons kerstpakket mogen ontvangen. We hadden een brief thuis gekregen en die brief (met envelop) mochten we omruilen voor een pakket. Op dinsdag, woensdag en donderdag. Vandaar dat ik hem maandag al had omgeruild. Zo kon Tinus het pakket mooi ophalen en hoefde ik het niet mee te sjouwen. Het was een pakket italiaanse stijl. Met o.a. een pakket voor een pizzabodem (moet toch binnenkort de oven eens aangesloten worden!!!) en een pizzasnijder, 2 flesjes wijn, blikje olijfolie, tapanade, zak snoep, zak pasta, pastasaus, toastjes. Heerlijk allemaal. Ik heb erg gelachen om collega C. Een deel van haar pakket vloog gelijk de prullebak in. Puur suiker. Weg ermee. En caffeïnevrije cappuccino daar heb je ook niets aan. Maar die heb ik meegekregen voor Tinus. Maar Tinus en ik waren erg in onze nopjes en hoewel ik de cappuccinochocosticks en de amarettokoekjes links zal laten liggen komt het wel op!
Gisteren ben ik ook nog even bij ome dokter langs geweest. Marije had het op zich genomen om mij te halen en brengen dus ik kon lekker lui met de auto mee. Ik heb al een tijdje last van mijn elleboog en wilde daar nu wel eens iets aan laten doen nu het wat pijnlijker werd. Bij de zenuwbaan zit er iets klem of het is een beginnende ontsteking dus daar kon ik wel wat aan doen maar het beste was wel bewegen maar niet belasten. Nu is het mijn linkerarm en ik dacht dus dat ik die niet echt gebruikte behalve dan met sturen ofzo maar dat is niet echt belasten. (Afwassen is zwaar belasten heb ik besloten!!!) Maar als ik aan mijn bureau zit en ik wil met mijn stoel iets verder naar voren, of schuin op de bank zit te hangen met mijn linkerarm op de leuning. Of in bed als ik me om wil draaien, Casper optil, de hond van mijn schoot duw, mijn tas pak. De was vouw en opberg. Ja je belast hem toch wel regelmatig. Maar verder ging ik ook nog even voor mijn keel. En die is geïrriteerd door het hoesten (dat komt door groen slijm ergens diep van binnen)en heeft last van een lichte virale keelontsteking. Nu ben ik net een weekje ziek geweest en nu ik een semi-ambtenaar ben schijnt het volgens collega’s voldoende te zijn om weer ziek naar huis te gaan. Tenminste ik ben gisteren druk geweest mensen te overtuigen dat het echt niet erg of ernstig met mij gesteld is. Het zal mijn kuchje wel zijn wat de doorslag geeft

JAAAAAAAAAAAAAAH, Countrykerstnummers. “It’s so close to X-mas- Bellamy brothers” met een hawaï-beat eronder? Aloha!

Gisteren nog een kort mailtje gewisseld met Kit. En hoorde tot mijn schrik dat er binnen 2-5 weken en 6-9 weken zeker klein gepeupel op deze wereldbol gezet gaat worden. Tjonge wat gaat dat snel. Misschien toch nog even een cursus breien bij de winkel op de hoek halen. Sokjes wantjes en mutsjes. Heb ik tenminste wat te doen op mijn werk.
Hoewel? Ik bedenk me net dat dit de laatste dag voor mijn vakantie is……
Er zit op dit moment echt iets niet goed in mijn bovenkamer. Hoe kan ik dat nou vergeten?

2 gedachten over “Overbelasting door onderbelasting?”

  1. Als ik moet komen helpen met afwassen dan hoor of lees ik het wel. Kan ik ook eindelijk die schuldgeveoelens over het missen van de eerste verjaardag van de nieuwe telg goedmaken met een heel bijzondere knuffel. Ik weet dat ik het nu verraden heb, maar geeft wel aan dat ik straks niet met een auto-tje van de Shell bezinepomp behoef aan te komen... je kunt me dan direct de deur wijzen (of dat direct na de afwas doen)... nu begin ik te raaskallen... Groeten en hele prettige dagen (en hopelijk zonder hoestjes & country) aldaar !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *