Lente


De lente hangt in de lucht. Je ziet het, je ruikt het, je proeft de dartelige sfeer. (Onder mijn collega’s) Over en weer worden continue grapjes gemaakt. Baby’s worden geboren. Lammetjes sneeuwklokjes. Het is LENTE!!!!
Dit bovenstaande gedeelte schreef ik vorige week. En de dag nadat ik dit onvoltooide blogje wilde bijwerken viel er ineens 6 dagen sneeuw. Natuurlijk lag Nederland gelijk weer op zijn gat. Het land van de zomerbanden en treinen die niet kunnen rijden met te afwijkende weersomstandigheden. Deze sneeuw werd afgewisseld met regen, hagel en zon. Dus het sneeuwde, je zag het als sneeuw voor de zon verdwijnen en daar lag het weer. Maar nu gaat het echt aanbreken. De lente dan. Ik ben nu al 3 kwartier aanwezig op mijn werk en de zonneschermen waren al naar beneden toen ik hier aankwam. Ik zat zelfs zonder sjaal op de fiets (was hem vergeten) En had geen behoefte aan warme choco toen ik binnenkwam. En ik ruik het gewoon in de lucht. Jonge, groene, bladeren. Krokussen en een waterig zonnetje. Dus ja, voor mij is ondanks de sneeuw de lente toch echt begonnen.

2 gedachten over “Lente”

  1. Toen ik gisteren jouw lentestukje las, werd ik er vrolijk van. Op naar boven. De voorjaars-/zomerkleding tevoorschijn gehaald, even gepast om te kijken hoeveel kilo's er nog af moeten en meteen wat mee naar beneden genomen. Het gevoel werd nog gesterkt door de bossen die gisterenmiddag, behalve dat er hier en daar nog sneeuw lag, naar voorjaar roken. Helaas om 08.30 uur vanmorgen hoor ik onze "Klaas de Weerbaas" zeggen dat we de aankomende dagen nog weleens winters weer met een stevig pak sneeuw kunnen verwachten. Dus meiske, hang je sjaal en wanten maar weer binnen handbereik.
  2. @(oma)Neeltje, maar toch! Je ruikt het je proeft het. Het duurt zeker niet lang meer. De eeuwenoude klimop van onze buren staat al in de knop en zo'n oude boom zal het zeker toch wel weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *