Kraamzorg en vrolijke dozen

Bij de verloskundige werd mij de vorige keer gemeld dat er geen folder van de kraamzorg via Menzis bij zat omdat het nummer zo makkelijk te vinden was. Nadat ik vandaag ruim een half uur de pagina van Menzis had doorgespit en uiteindelijk de vraag maar wilde stellen aan de klantenservice stond het nummer ineens voor mijn neus. Dus met één belletje maar eens de kraamzorg geregeld. Net als de vorige keer was ik binnen een minuut de kluts kwijt. Dit alles werd in ongeveer 30 seconden opgesomd:

Van welke instantie wilt u kraamhulp? En dan gelijk een waslijst met de mogelijkheden erachteraan.
Wilt u thuis of in het ziekenhuis bevallen?
Medische indicatie?
Verloskundige of gyneacoloog?
Volledig aantal uren kraamzorg?
Hoe bent u verzekerd?
Wat is het rekeningnummer?
Heeft u andere kinderen?
De hoeveelste zwangerschap van u is dit?
Heeft u huisdieren?
Bent u gehuwd of samenwonend?
Achternaam man?
Hoe wilt u aangeschreven worden?
Wat is uw verzekeringsnummer?
U krijgt binnen enkele weken een bevestiging.
En in uw 16de zwangerschapsweek krijgt u bericht van de door u gekozen instantie.
Goedemorgen.

En dan krijg je eindelijk tijd om na te denken. Ik wil gewoon van Thuiszorg Midden Gelderland dezelfde kraamhulp als de vorige keer. Die vond onze verbouwingspuinhopen niet erg. Vond Bas leuk. Liet ons met rust. Zorgde goed voor ons. En kwam er af en toe gezellig bij zitten.

Verder heb ik vanochtend mijzelf opgegeven voor de vrolijke dozen. De babydoos, kadodoos en blijedoos. Ben benieuwd of er weer iets nuttigs in zit dit keer. En in ieder geval de eerste Zwanger bladen. Ook altijd leuk om te lezen.

6 gedachten over “Kraamzorg en vrolijke dozen”

  1. Ik werd eerlijk gezegt helemaal niet blij van die blije doos. Toen ik zwanger was van ons eerste kindje was heel onzeker over de zwangerschap en wat mij allemaal te wachten stond. Van mijn vriendin kreeg ik een ebook die mij door mijn zwangerschap heen heeft geholpen en waarbij ik enorm van mijn zwangerschap heb genoten. Daarom zou ik iedereen dit boek willen adviseren, kijk maar eens op: zwangerschapsinformatie Je zult er geen spijt van krijgen!!
    1. @Marloes Mijn dochter is ondertussen alweer 3 en een boek heb ik nooit echt nodig gehad. Ik heb dan ook weinig last gehad tijdens mijn zwangerschappen. De blije dozen vond ik wel leuk hoewel ze tegenwoordig minder nuttige dingen bevatten dan vroeger en veel meer reclame. Over de link die je toevoegt, ik denk dat er wel goedkopere informatieve boeken bestaan. Maar dat is ieder voor zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *