jarig

Morgen ben ik jarig. Nou was ik niet van plan mijn verjaardag te vieren maar aangezien ik dol ben op cadeautjes ga ik het toch maar vieren. Vanavond in onze stamkroeg. Als ik eerlijk ben heb ik er nog niet veel zin in. Dat komt omdat het om 23.59 begint (uurtje of 1 of 2 eerder kan ook) En ik ben tegenwoordig om 22.00 al aan slaap toe. Heerlijk is dat. was ik vroeger niet mijn bed in te krijgen… Nu niet meer eruit. Behalve voor cadeautjes dan! Vanavond na mijn werk, ga ik lekker in bad. En daarna een paar uurtjes slapen. Zo kom ik dan toch nog aan mijn nachtrust. Geen idee hoe laat Martijn naar het café toe wil maar hij sleurt me maar uit bed. Dan fris ik mezelf op (gelukkig ook geen avondhumeur) en hobbelen we gezellig naar de kroeg. Waar alleen maar gezellige mensen zijn.

Of het wordt zoiets, nat geregend kom ik uit mijn werk. Tinus blijkt laat terug te komen uit Den Haag. Dus laat ik Bas uit in mijn natte kleren. Kom thuis ga even snel onder de douche staan. Verdorie bijna de hond vergeten eten te geven. Eigenlijk moet ik nog naar de Annastraat om Cleo te knuffelen. Dus huppekee, grote plu mee Bas aan de lijn en naar de overkant. Cleo nergens te vinden. Dus ik benauwd dat ze ervandoor is. Laat Bas in huis zitten. En struin in de plenzende regen nog even de hele buurt af en kan haar nergens vinden. Ga weer doorweekt en erg bezorgd en lichtelijk over mijn toeren (hormonen!) naar de Annastraat en wordt begroet door een luie Cleo die ergens uit de slaapkamer komt zetten. (stom donker plaid op bed, dan zie ik haar toch niet…) En de arme meid wordt gelijk door Bas onder de voet gelopen omdat hij het idee heeft dat ik een eeuw ben weggeweest. Maar ik raap Cleo en mijzelf bij elkaar. Geef haar wat dikke knuffels en vul haar bakje bij. En dan snel weer naar de overkant. Gelukkig het is droog, maar waar zijn mijn sleutels…. Verdikkeme, na 5 minuten depressief op ons natte stoepje te hebben gezeten, kom ik erachter dat ze in een buitenvakje van mijn tas zitten. Daar zaten ze ook toen ik afgelopen dinsdag 20 minuten te laat op kantoor kwam….. Zucht.
Maar ik doe de deur open en besef dat Bas nog in het andere huis is. Wil weer naar buiten stappen maar daar is de regen weer losgebarsten. Paraplu aan de overkant, hond aan de overkant. Eigenlijk perfect om een tukkie te doen! Ik plof op bed neer en krijg gelijk vreselijk last van mijn maagzuur. Terwijl ik probeer te bedenken hoe dat spul ook alweer heet waar Jaap het overhad en ondertussen op zoek ga naar kaakjes bedenk ik me dat er van badderen en lekker rustig tutten niet veel zal komen. Dus ik ga in de regen Bas maar weer ophalen. Knuffel Cleo weer even. Ga weer naar het andere huis maar laat onderweg eerst even Bas uit.
Thuis zie ik dat Tinus er ondertussen is. Hele verhalen heeft waar ik niet naar luister. EN terwijl ik denk ach het is pas 9 uur ik kan nog wel een uurtje pitten begint hij vol ethousiasme kozijnen los te breken en vraagt elke paar minuten: Vind je niet dat dit er beter uitziet?
Dan moet je wel alvast de nieuwe kozijnen er in de juiste kleur bijdenken maar dan heeft hij ook gelijk.

Ik zie wel hoe het loopt vanavond. Ik laat het in ieder geval wel eens een keertje weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *