Gelukkig/jammer

Eindelijk een jurist aan de telefoon gekregen. Ben er gelijk weer een stuk geruster op. En nu kan ik tenminste boos worden op iemand als het niet gaat zoals het moet. Net dus een telefoontje gekregen. Fax van de jurist van de werkgever is binnengekomen. Ze gaan niet akkoord met een ww-garantie maar willen eventueel wel een CWI procedure opstarten. Maar als die opgestart wordt gaat het weer ten koste van mijn ontslagvergoeding. Denk, denk, denk….

Even iets heel anders, enige jaren geleden kreeg ik een heel mooi setje sieraden cadeau van Tinus (manlief) Ik echt helemaal in de wolken en heb het altijd vol plezier gedragen naar feestjes etc. Nu was het vorig jaar met zwanger zijn (lees: opgeblazen) en verbouwen (lees: teringzooi in huis) niet echt de gelegenheid om me eens mooi op te doffen. Maar omdat wij binnenkort onze verjaardagen vieren (als ik ooit een datum kies) heb ik ze eens opgedoken uit mijn sieradenkistje.
Oei, die waren zwart uitgeslagen. Maar geen nood. even laten schoonmaken en ze zijn weer als nieuw toch?
En zo stap ik bij juwelier 1 naar binnen. Helaas mevrouw het is geen zilver. Hier kunnen wij niets mee.
En zo ook juwelier 2. Geen idee wat voor soort metaal dit is mevrouw, maar wij durven het niet aan om dit schoon te maken
En juwelier 3 die behalve juwelier ook nog edelsmid is. Hier is door ons niets aan te doen mevrouw, het bestaat niet uit een bestanddeel dat ook maar op zilver lijkt.
Behalve de kleur dan die ondertussen uit zwarte en zilveren plekken bestaat. Mmmh, ik wordt behoorlijk pissig als ik naar de bon kijk voor de armband: Zilveren armband met kristal. Stelletje oplichters. Van het weekend maar eens naar de winkel toe waar we ze gekocht hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *