Baby update

Afgelopen dinsdag weer controle gehad. Mijn bloeddruk was weer iets aan de hoge kant. (Potverdorie!!!) Dus even een stapje terug.
De kleine heeft met de goede kant weer de richting van de uitgang gevonden. En wordt geschat op een kleine 7 pond. De 8 pond gaat waarschijnlijk niet gehaald worden. (Gelukkig!!!) Casper was een kleine 6 pond en dat vond ik een erg mooi baby die er ook met niet al teveel moeite uitkwam. (Ook niet zo makkelijk als sommige mensen schijnen te denken. Hihihi) Verder laten ze je niet verder lopen dan 42 weken zwangerschap dus een kerstkindje zal het niet worden. Pfoei!!
Maar aangezien ik voor een poliklinische bevalling kies (Oftewel ik heb geen zin in die drukte thuis en ga naar het ziekenhuis) hebben we gisteren een informatieavond bezocht in het ziekenhuis. En hoewel ik de meeste dingen al kende weet ik nu eindelijk wat die ene prik was waar ik gelijk van in slaap sukkelde. Het hoort inderdaad alleen de scherpte van de weeën af te halen maar dat werkt bij mij dus iets te goed. Even onthouden voor de volgende keer! Die vandaag trouwens officieel over 4 weken is. Maar mag zijn over 1 week en waarvan ikzelf denk over een week of 5,5.
Maar dan zit je dus op die info avond en zie je beelden langskomen van een premature baby. (Daar is die van ons al te groot voor om zo klein ter wereld te komen) En een baby die met een stuitligging is geboren. Dat zag er echt heel grappig uit. Die beentjes nog helemaal omhoog. En baby’s na een tang- en vacuumverlossing. Dat ziet er wel een beetje zielig uit. Maar trekt gelukkig na 1 dag al weg. Hopelijk is het niet nodig.

Maar in gedachten loop ik alles na wat zouden we nu geregeld moeten hebben?
Bed op klossen (eeeh)
koffertje klaar (eeeh)
Telefoonnummers (eeeh)
Babykamer (eeeh, een beetje verdeeld over het huis maar toch er kan geslapen worden en gebadderd en verschoond. Dus ik zou zeggen, check!)
Geboortekaartje ontwerp (check)
Adressenlijst (check)
Babykleding/uitzet (check)

Maar alles wat nog niet gedaan is dat kan ik nu mooi doen wat sinds afgelopen maandag heb ik zwangerschapsverlof. En ik begon me dus ook gelijk te vervelen woensdag. Wie er nog flutboekjes heeft ze zijn welkom!!!! Ik moet weer even in dit rustigere tempo komen. Gelukkig heb ik nu weer genoeg te doen en volgende week is ook al een stuk volgepland.
Nou ik ga de slingers van Casper’s verjaardag eens verwijderen En dan met een slecht boek eens even wat op de bank hangen. Misschien nog met een paar koekjes erbij!!! 🙂

10 gedachten over “Baby update”

  1. Pak van m'n hart dat je naar het ziekenhuis gaat. Tangverlossing na 1 dag weg? Joost klaagt met z'n 34 jaar nog steeds dat hij een scheve kaak heeft. Jij mag niet lezen! Jij moet hersens kraken tot morgenmiddag!!!
  2. Mhhhh, de foto's die ik zag daar kwam de tang niet eens bij de kaak in de buurt. Had Joost een erg klein hoofd? ;-)
  3. Ik zeg niets. Want het schijnt dat ik vroeger nogal op Joost leek. Dus als hij een groot hoofd had....
  4. Joost ws natuurlijk wel bijna 1,5 pond zwaarder. Misschien zat dat in z'n hoofd, maar dat trok vrij snel bij hoor en toen was het de mooiste baby van de wereld.
  5. @Klemmie, Jaaaah heel graag. Lekker gedachten op 0 en lezen maar. En jij gedachten erbij houden en stappen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *