Aaargh

Één van de dingen die mij op het moment erg bezig houdt is het feit dat ik ontslagen ga worden. Bedrijfseconomische redenen dus ik heb het “geluk” dat ik voor 20 uur terug mag komen. Maar die andere 16 uur ben ik dus wel kwijt.
Maar nu ben ik dus druk met het regelen van een jurist. Nou ben ik een aantal maanden geleden lid geworden van het FNV dus dat scheelt. Dus gelijk gebeld toen ik het wist. Omdat ik nog maar net lid ben moet ik betalen voor juridische bijstand. € 75,– per uur. (Dit blijkt een schijntje te zijn vergeleken met wat anderen vragen) Maar de zaak in gang gezet. Eerst kreeg ik een intake formulier. Deze moest ik invullen en met een kopie van mijn contract terugsturen. Dat was het eerste probleem. Ik kwam thuis alleen een oud contract tegen. Dus ik opgebeld naar mijn werk (Ik had vakantie) en een kopie werd opgestuurd. Verdikkie, precies hetzelfde als wat ik al had. Alleen door de verwarring en het wachten werd mijn intakeformulier een week later verstuurd dan dat de bedoeling was. De 14de.
De datum waarop ik antwoord moest geven. Kies je voor niets of voor 20 uur. Kwam snel dichterbij en ik had nog niets gehoord van het FNV. Dus op maandag 18 juli kon ik laten weten dat ik voor 20 uur ging onder protest. De 22ste eindelijk een brief van het FNV of ik even een voorschot van € 525,– wilde betalen. Ik over de rooie maar toch maar gedaan dezelfde avond. Zonder voorschot doen ze namelijk verder niets. En weer was het stil. Nog wel even zelf een briefje erachteraan gestuurd met het laatste overleg tussen de directeur en mijzelf.
Gisteren had ik een dag vrij. Baby was ziek, Omi met vakantie. Dus ik had een dagje vrij genomen.
Vandaag 26 juli krijg ik bericht dat uiterlijk vandaag de jurist van ons bedrijf contact wil hebben met mijn jurist (die brief is gisteren binnengekomen!) En voor de 28ste moet er een officieel bezwaar zijn gemaakt, anders loop ik het recht op een uitkering mis.
Dus ik als een idioot bellen naar het FNV. Na 2x doorverbonden te zijn en een ander telefoonnummer gekregen te hebben en weer doorverbonden te zijn kom ik erachter dat ze niet precies weten waar mijn dossier is. Ik heb gebeld om 10 uur. Ik zou zo snel mogelijk teruggebeld worden. Het is nu half 1. Als ik om 14.30 nog niets gehoord heb ga ik er weer als een idioot achteraan bellen.

Ik wordt er een beetje moe van. Stom bureaucratisch gedoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *