Dagje uit

We zijn er als gezin eens een dagje uit geweest. De voorbereidingen kosten ons een kwartiertje extra en het enthousiaste gebulder in onze oren van onze zoon koste ons alleen wat van ons gehoor.

APIES KIJKUH!!!

Yep, wij gingen naar de dierentuin. In augustus hadden wij verjaardagsgeld gekregen voor een nieuw abonnement. En gisteren hadden wij het geld weer bij elkaar gespaard om het ook werkelijk aan te schaffen. 😉
Na het eerste half uur bij de pinguins (We kwamen bekenden tegen met hun dochtertje van 16 maanden) Gingen we de hal in met de oerang oetangs. Daar werd speciaal voor ons nog een korte show opgevoerd en ik besloot terplekke dat ik ze zeker niet in het wild tegen zou willen komen.
Na de apen wilde Casper persé nog even een uil zien. Hij heeft laatst een disney filmpje gezien met een uil erin. En waarom genoegen nemen met een tekenfilm als je hem ook in het echt zou kunnen zien? Maar onderweg kwamen we ook nog genoeg leuke dingen tegen. Een natte glijbaan in de vorm van een olifant. Geweldig toch? Daar moet je een paar keer vanaf tot je merkt dat die luier gewoon echt niet lekkerder gaat zitten als je zo stroef van een glijbaan af gaat. Verder kwamen we onderweg naar de uil een andere moeder tegen van een Caspar.
En ja, helaas, ik wordt dus ook al zo dat ik een praatje ga maken. Dat had ik nog niet toen we alleen Casper hadden. Dus of het komt doordat je een tweede kind erbij hebt. Of de hormonen zijn nog niet helemaal uit mijn lijf. Of ik wordt een kletskous nu ik ouder wordt. Maar dan zou je dus denken erger dan nu kan toch niet? Dus wel. Ik begin nu ook tegen wildvreemden te kletsen. Maar terug naar ons dagje uit: Dan ben je dus eindelijk bij de uilen en wat vind je dan het leukst als je 2 bent?
De megaplassen water die ervoor liggen!!!
Daar wordt je spontaan oostindisch doof van. En zo ren je er steeds met een rotvaart doorheen tot je aan je knieën doorweekt bent. En dan constateer je verbaast dat je nat bent.
Kan dat nou?!
Je ouders hadden die conclusie ook al getrokken dus wat is er dan makkelijker om als ze toch kattevoer moeten halen ook maar even een paar laarsjes aan te schaffen. En om weer even op te warmen een heerlijk bakje kibbeling. Dan op naar huis en even een tukkie doen. (Ja, we worden toch ouder en dat samen met die gebroken nachten dan kan ik ’s middags wel wat extra slaap gebruiken) Ik kan me alweer verheugen op vanmiddag…..

2 gedachten over “Dagje uit”

  1. Ziet er allemaal erg gezellig uit, je had het wel ff verdiend dacht ik zo... en natuurlijk ook het dutje daarna ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *